Ofset baskı devi Heidelberg'in piyasaya sunduğu Linoprint C901 ve C751 modelleri ofset baskının yanında alternatif olmaktan ziyade tamamlayıcı unsur olarak lanse edilmekte. Her iki modelin de yeni ultra ince PxP tonerle çalışıyor olması ve düşük ısılarda dahi kağıda kolayca yapışma kabiliyeti ofset kalitesinde sonuçlar elde edilmesini sağlıyor.
Yeni sistem VCSEL (Vertical Cavity Surface - Emitting Laser) lazer teknolojisi sayesinde 4800 dpi çözünürlükle keskin baskılar almak mümkün olmakta. 1200x4800 dpi çözünürlükle birlikte eski sistem yağlı tonerin dezavantajlarını geride bırakan yeni yağsız PxP toner sayesinde ofset kalitesinde baskılar almak artık hayal değil. Ofset sistemde olduğu gibi kağıdın yüzeyi parlak ise, baskı parlak, mat ise baskı mat duruyor ve prova baskılarda yanıltıcı bir görünüm sunmuyor. 300 gr kağıtlarda dahi fırın ünitesinde kolayca kağıda yapışması fırın sorunlarını minimuma indiriyor.
Üretim Kapasitesi
Dakikadaki hızları (C751) 75 ve (C901) 90 olarak değişen her iki model de aylık 350.000 ve 700.000 baskı kapasitesiyle üretim makinesi olarak çalışabiliyor. Çift yüzlü baskılarda 250 gr olarak belirtilse de birçok denemelerde 300 gr kuşeye rahatlıkla çift yüzlü baskılar alınabilmekte*. Ayrıca çift yüzlü baskılarda tutarlılık sağlaması için mekanik pozalama sistemi bulunmakta ve daha hassas ön/arka baskılar üretilmekte. Sarf malzemelerinin değişimi konusunda baskı operatörü için birçok yenilikler sunmakta ve servis gereksinimi duymadan kolayca yerine getirilmekte. Sürekli olarak developer ünitesinde Toner Yoğunluk Kontrolü sağlandığı için ilk baskıdan son baskıya kadar aynı tonda baskılar alınmakta. Üretim makineleri için vazgeçilmez olan yüksek kağıt stok imkanıyla 4000 ad. tabaka kağıt haznesi mevcut*. 33x63 cm banner baskılar ve pratik baskılar için ayrı bir Bypas ünitesi bulunması işlerin teslim edilme süresini minimuma indiriyor. Makine üzerinde bulunan led ışık sayesinde baskı operatörü uzakta olsa dahi makinenin durumundan haberdar oluyor ve müdahalesi kolaylaşıyor. Kasetlerde bulunan hava sistemiyle kağıt beslemedeki hatalar düşürülmüş durumda. Baskı sonrası için zımbalama, kitapçık yapma, katlama, kapak takma gibi ek üniteler de opsiyonel olarak eklenebiliyor.
*C901 modeli için kağıt gramajı 350 gr
*Kağıt haznesi ek bir üniteyle 8000 (80 gr A4) olabilmekte
Ofsetle Uyumlu Çalışma Sistemi
Ofset baskıyla birlikte kullanılabilen bu sistemlerin iş akışını kolaylaştırmak için Heidelberg'in sunmuş olduğu Prinect Digital Print Manager (Prinect Dijital Baskı Yöneticisi) sayesinde mizanpaj ve baskı sonrası işlemleri (önceden ekrandan görerek) kolayca yapabiliyorsunuz. Orta vadede ofset ve dijitalin birlikte kullanılabilmesi ve her ikisinden de gerektiği gibi verim alabilmek için tasarlanan bu sistem sayesinde müşteri memnuniyetini sağlayan işler üretmek kolay hale geliyor.